Mijn top vijf: Delta Goodrem

piano-362251_1920Ik houd van muziek. Dat is op zich niet nieuws. Neem nu de muziek van Delta Goodrem. Haar muziek is in Nederland helaas niet heel erg bekend. Dat maakt de muziek voor mij net iets meer speciaal. De stem van Delta in combinatie met de mooie klanken van de piano is gewoon heel erg mooi.

in ‘Mijn top vijf’ probeer ik om de vijf mooiste nummers van één artiest of groep te beschrijven. Dit lijkt misschien heel makkelijk, maar dat is ook wel moeilijk. Zeker als het gaat om de muziek van Delta. Maar toch ga ik een poging wagen. Voordat ik met de top vijf begin, zeg ik bij deze dat ik alle muziek van Delta mooi vind. Bij deze gezegd…. 

Op de vijfde plek staat het nummer Lost Without You. Dit is één van de allereerste nummers die ik van Delta gehoord heb. Door dit nummer ben ik verliefd geworden op de stem van Delta. Een mooi liefdesnummer met de piano. ‘Ik ben verloren zonder jou’ wat is er nu mooier dan dit? Dit wil je zeggen tegen je geliefde.

Op de vierde plek is Inoccent Eyes geëindigd. Ook dit nummer is één van de eerste nummers die ik van Delta gehoord heb. Zowel Inoccent Eyes als Lost Without You staan op hetzelfde album. Dit is een uptempo nummer met weer de piano! Beide nummers zijn zo geweldig, dat ik er echt van houd. Zo jammer dat deze nummers niet in Nederland hits zijn geworden.

Het nummer Wings staat op de derde plek. Dit nummer kwam ik tegen via YouTube. Dit is een nummer die ik in eerste instantie niet van Delta gewend was. Maar toch was ik meteen verkocht. Ik zeg was, maar dat ben ik nog steeds! Dit nummer is lekker uptempo en heeft de piano invloeden om van te houden. Australië heeft Wings zelfs gebruikt in een natuurserie. Die combinatie van Wings en de natuurserie was geweldig. Helaas is dit filmpje nergens meer te vinden.

Dear Life is de hit van 2016. Hier besteedde ik al eerder een blog over. Dear Life was de opvolger van Wings. Meteen bij het horen van  Dear Life was ik verkocht. De tekst is zo ontzettend mooi. Het nummer heeft hij ontzettend geraakt. Je vraagt aan je leven of je de dingen wel goed doet. Doe ik alles wel goed? Of kan ik dingen beter doen? Jezelf deze vragen stellen en dat zó verwoorden, dat is iets wat alleen Delta kan. Ik houd nu nog meer van Delta.

Zowel Wings als  Dear Life staan op het album Wings Of The Wild. Dit album wilde ik zo graag hebben. Helaas heeft het mij heel veel moeite gekost om de cd in handen te krijgen. Maar de aanhouder wint! Het is mij dan ook gelukt. De zoektocht naar Wings Of The Wild heb ik verwerkt in een speciale blog. Niet op mijn eigen blogsite, maar op die van een mede blogger. Lees hier meer over mijn zoektocht. 

Maar het allermooiste nummer van Delta vind ik toch Wish You Were Here. Dit nummer heeft mij heel erg geraakt. In een bepaalde periode in mijn leven kwam dit nummer precies op tijd uit. De tekst is zo uit het leven geschreven, dat het ontzettend mooi was. Ik kan er wel meer over schrijven, maar het is beter om zelf naar dit nummer te luisteren, dan snap je wel wat ik bedoel.

Naast deze vijf nummers van Delta, zijn er nog veel meer mooie nummers van Delta. Het is dan ook niet makkelijk om een top vijf te maken. Wie weet maak ik binnenkort wel een langere top van Delta nummers. 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s