‘Gehoord in de winkel’

register-810546_1920Soms gebeuren er dingen in de winkel die je bij blijven. Soms denk ik dan, moet ik daar iets mee doen. Nu is er gisteren iets gebeurd waar ik wel over moet schrijven. Het is iets hilarisch, vind ik zelf. Ik weet niet of iedereen het hilarisch gaat vinden, maar ik vind het zelf wel heel leuk.

Als ik er aan terug denk, lach ik alweer. Het is echt iets grappigs en iets wat je zeker niet vaak mee zult maken. Tenminste, ik maak dit niet dagelijks mee. Laat ik beginnen bij het begin. Twee oma’s (ik noem ze oma A en oma B) komen de winkel binnen met een kleindochter van een jaar of negen of tien. Tot zover is het beeld duidelijk, toch? Lees maar snel verder…. 

Oma A kijkt haar ogen uit. Ook oma B vindt het allemaal maar wat leuk. De kleindochter kiest haar eigen weg. Maar dan ineens roept oma A iets naar haar kleindochter. En ik maak nu geen grapje. Oma A: ‘Uh Beatrix, we zijn hier nu niet voor jou maar voor Juliana’. Ik moest dit even goed verwerken. Hoorde ik dat nu werkelijk? Een meisje met de naam Beatrix?

Ik zal hier verder geen oordeel over vellen. Iedereen mag zijn kind noemen hoe die dat wil. Maar een meisje van nog geen tien jaar Beatrix noemen vind ik best bijzonder. Ook wel weer schattig op één of andere manier. Maar in die zin ‘wij zijn hier voor Juliana’ vond ik heel bijzonder. De ouders zijn denk ik erg fan van het Koningshuis.

Nogmaals ik geef geen kritiek op de kindernamen. Ik vond het opvallend, bijzonder en ook wel een beetje creatief. Wie heet er nu Beatrix of Juliana? Niet heel veel meisjes volgens mij. Maar het leukste komt nog (en ik maak geen grapje). Oma A en oma B vonden dat Beatrix ook iets mocht uitkiezen.

Weet je wat Beatrix uiteindelijk uitgekozen had? Nou wat denk je? Een prinsessenjurkje…. je verzint het niet! Maar ik vond het een grappig moment, die ik graag met jullie wilde delen.

Tot de volgende keer.

Advertenties

2 gedachtes over “‘Gehoord in de winkel’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s