Leuk, makkelijk, snel en gezellig spel; Regenwormen!

cube-689618_1920Het is weer tijd voor een spelletje. Iedereen houdt weer van spelletjes. Tenminste die indruk heb ik gekregen. Zeker tijdens het spellenspektakel in Eindhoven merkte ik dat. Heel veel mensen houden van spelletjes. Tijdens het spellenspektakel heb ik het spel Regenwormen ontdekt.

Het spel Regenwormen is heel simpel. Je speelt het spel met acht dobbelstenen. Op iedere dobbelsteen staat een cijfer. Zo heb je de cijfers 1, 2, 3, 4, 5 en een worm! Deze worm heeft de plek van de 6 overgenomen. Een worm is 5 punten waard. Bij iedere beurt heb je minimaal één worm nodig. Het minimale aantal ogen wat je moet gooien is 21. In totaal liggen er zestien tegens op tafel. De waarde is oplopend van 21 tot 36. Wanneer dat duidelijk is, kan het spel beginnen. 

Wanneer je aan de beurt bent mag je met de acht dobbelstenen gooien. Je mag zelf kiezen wat je gebruikt. Stel je voor; je gooit twee wormen, drie keer een 5, twee keer een 1 en een 2. Dan mag je één van deze dingen gebruiken. Zelf zou ik in dit geval voor de twee wormen gaan. Deze twee wormen is tien punten.

Die twee wormen liggen nu apart. Wanneer ik bij mijn tweede worp weer een worm zou gooien, mag ik die niet meer gebruiken. Bij mijn tweede worp gooi ik twee keer een 5, drie keer een 4 en één keer een 3. Nu besluit ik om de twee vijven te pakken. Nu heb ik een score van twintig punten. Dat is nog niet genoeg om een tegel te pakken.

Dus ben ik klaar voor mijn derde gooi. Nu mag ik nog met vier dobbelstenen gooien. Ik gooi nu één keer een 4, twee keer een 3 en één keer een 1. Ik besluit in dit geval de 4 te pakken. Nu heb ik een score van 24 punten. Ik mag nu de tegel met het getal 24 pakken. Met de overige drie dobbelstenen had ik nog een keer kunnen gooien.

De kans dat ik met die drie dobbelstenen iets anders zou gooien is klein. Dus speel ik liever voor safe en pak de tegel met het getal 24. Als speler 2 ook 24 ogen zou gooien, dan mag hij die bij mij afpakken. Dat kan soms tot een hoop hilariteit zorgen. Tenminste, dat heb ik zelf wel vaak gemerkt.

Wanneer alle achttien tegels uit het spel zijn, worden de wormen geteld. De wormen staan onderaan de tegels. Wie bij het einde van het spel de meeste wormen heeft verzameld, wint het spel! Het is zo leuk dat het soms verslavend kan werken. Iedereen kan ineens gek worden van Regenwormen.

Maar er is ook een kleine adder in het spel. (een leuke woordgrap, ga daar maar even over nadenken). Stel dat ik bij mijn tweede beurt niet genoeg ogen gooi of ik heb geen worm gedobbeld, dan moet ik mijn eigen tegel terug leggen in het spel. Daarna wordt de hoogste tegel in het spel (dat is dus 36 in het begin) omgedraaid. Deze kan dan niet meer gepakt worden.

Hieronder kun je het spel online zelf eens spelen. Dan krijg je misschien een beeld over hoe het spel precies werkt. Op Oudejaarsavond heb ik dit spel de hele avond gespeeld. Vooral het afpakken van de tegels was hét hoogtepunt van de avond! Dit spel is echt een aanrader! Het is klein en compact. Je neemt het zo mee op vakantie. Of je neemt het mee bij een familiebezoek.

Je speelt Regenwormen heel makkelijk en overal waar je maar wil. Ik vind dit een heel leuk spel. Dit zeg ik niet alleen omdat ik het zelf vaak speel, maar ook omdat het heel snel en makkelijk te spelen is. Dus als je op zoek bent naar een leuk en makkelijk spel, dan is Regenwormen echt een tip!

Veel dobbelplezier!

https://games.999games.nl/regenwormen/oefenen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s