The Masked Singer 2023: ‘Buddy Vedder maakt (g)een vriend’

Het was vrijdagavond weer tijd voor The Masked Singer. Alleen keken wij het vanavond, zaterdagavond. Ook een leuke avond om The Masked Singer te kijken zonder reclame. Soms kan dat heel erg fijn zijn. Een fijne, muzikale avond om even lekker op de bank te zitten en gewoon genieten van alle mooie optredens. Want er stonden maar liefst zes karakters klaar om te zingen!

De Walrus

Als eerste mocht de Walrus optreden. Veel nieuwe hints waar je niet veel mee opschoot. Al hoewel, de voetbal was een goede hint. Maar ja, wie heeft er allemaal met een voetbal te maken? Tijdens het zingen zit je op de bank ook maar te luisteren. Wie o wie kan dit toch zijn? Zou het Nielson kunnen zijn, die ineens in het Engels aan het zingen is? Voor Loretta wordt het nu pas duidelijk dat ze in één team zit. Dat is dan ook maar mooi weer duidelijk.

De Badeend

Zo dan, de Badeend mag als tweede aan de slag. Alles is anti, anti-roos, anti-glamer. Meteen denk ik aan anti-roos aan de luizenmoeder en dus aan Ilse Warringa. Het zou zomaar eens kunnen zijn. Of zijn deze hints simpelweg té makkelijk. Ik dacht een beetje de stem van Ilse te horen. Volgens Loretta is het Katrien Duck. Dat vind ik heel leuk gevonden, maar ook een beetje ongeloofwaardig. Vooral omdat Loretta het serieus bedoelde. Zij is echt té leuk in The Masked Singer.

Het Stinkdier

Een dier met een luchtje, het Stinkdier. Deze veelzijdige persoon mag als derde optreden. Parijs is een hint, Holland is een hint, poep en pies grappen op het toilet. Allemaal stille hints die de persoon zouden moeten omschrijven. Al hebben wij daar thuis niet zo veel aan. Met de hint ‘brocoli’ denk ik meteen aan iemand die Nederland vertegenwoordigde op het Songfestival, Jeangu Macrooy. Hij zou het zomaar kunnen zijn.

‘Buddy Vedder maakt (g)een vriend’

Om even terug te komen op de titel van deze blog. De chemie tussen presentator Ruben en de panelleden is natuurlijk heel erg goed. Ze kunnen alles tegen elkaar zeggen. Vooral Loretta moet het vaak ontgelden. Al lacht ze daar zelf het hardst om. Al kan Buddy er ook wat van. Zo maakte hij een pittige opmerking over het postuur van Ruben. Gelukkig reageerde Ruben er heel gepast op door Buddy keihard terug te pakken. Een hoop gelach tot gevolg. Ja, de presentator en de panelleden zijn een goede match.

Toffe Peer

Als je van iemand vrolijk wordt, dan is het toch wel de Toffe Peer. Dat moet iemand zijn die van vrolijkheid houdt. Het optreden spat werkelijk van de vrolijkheid. Alleen wie zit er in het pak? Word je ook vrolijk als de Toffe Peer zijn masker afzet? Stiekem denk ik van wel, alleen als het niet zo is, wat dan? Grijze haren, casino wit brood en Las Vegas burger zijn (stille) hints. Alleen schieten wij daar niet zo veel mee op.

Het Nijlpaard

Optreden nummer vijf is voor het Nijlpaard. Alle hints wijzen naar Chantal Janzen. De sterren, van Holland’s Got Talent. De pyjama in het roze, van Chantal Blijft Slapen, ring, als beste presentatrice. Ja, dit moet Chantal zijn! Ik ben niet snel zeker over één karakter. Maar alles bij elkaar is dit toch gewoon Chantal?! Hoe leuk zou dat zijn. Voor dit optreden was ook een staande ovatie op zijn plek. Nu hopen dat Chantal er nog even in blijft.

De Koala

De avond werd afgesloten door de Koala. Stille hints als tweeling, vakantie, i love zomer en niet betreden, een politielint. Zou het Frits Sissing kunnen zijn? De voormalig presentator van Opsporing Verzocht? Zijn opvolgster, Anniko, deed ook al mee en werd vorige week ontmaskerd. Kan Frits zo zingen is dan de vraag. Nog even een poosje over nadenken dan maar.

Spoiler/ ontmaskering

Helaas moesten ook dit keer twee karakters ontmaskerd worden. Als eerste vloog de Badeend eruit. Niet Ilse, maar Tina de Bruin zat erin! Dat zag ik niet aankomen. Maar als je alle hints dan ziet, dan is het vaak een ‘o ja’ moment. Als tweede viel het doek voor de Walrus. Niemand minder dan presentator Jan-Joost van Gangelen kwam onder het masker vandaan. Ook die zag ik totaal niet aankomen. Zo zie je maar weer, raden is niet voor iedereen weggelegd.

The Masked Singer is iedere vrijdagavond om 20.00 uur te zien bij RTL 4.

Plaats een reactie